Svijet

Poznato ko je izveo terorističke napade u Šri Lanki na Uskrs

Lokalna militantna grupa, potpomognuta međunarodnom mrežom terorista, izvršila je krvave bombaške napade na Uskrs u Šri Lanki, rekao je ministar zdravlja te zemlje, javlja RT.

Eksplozije u Šri Lanki - Agencije

“Ne vjerujemo da je te napade izvela grupa ljudi koji su bili ograničeni samo na ovu zemlju”, izjavio je u ponedjeljak ministar zdravstva i medicine Rajitha Senaratne.

Naglasio je da postoji međunarodna mreža bez koje ovi napadi nisu mogli uspjeti.

Nizom koordiniranih bombaških napada ubijeno je 290 ljudi, a 500 osoba je povrijeđeno.

Od nedjelje ujutro policija je do sada uhapsila 24 osobe koje se mogu dovesti u vezu s terorističkim činom, a napade je prema prvim analizama vještaka izvelo sedam bombaša samoubica.

Jučer je u glavnom gradu Colombu uveden policijski sat koji je danas ukinut. Ipak, mediji javljaju da je vlada najavila novo uvođenje u 20 sati po lokalnom vremenu.

Vlasti su proglasile dva neradna dana kako bi smanjili kretanje stanovnika, no mediji izvještavaju da mnogi ne poštuju tu odluku te su se jutros uputili na posao.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh