Svijet

Ministar odbrane Šri Lanke: “Znamo ko su krivci za terorističke napade”

Rekao je da će poduzeti sve mjere protiv svih ekstremističkih grupa koje djeluju u zemlji.

Napad u Šri Lanki - Enca.com

Iako nijedna teroristička grupa još uvijek nije preuzela odgovornost za krvave napade, minsitar odbrane Šri Lanke Ruwan Wijewardane izjavio je da su identificirali krivce, prenosi “Fokus“.

“Vjerujemo da će krivci koji su uključeni u teroristički čin biti uhapšeni u najkraćem mogućem roku. Identificirani su”, rekao je dodavši da policija i vojska istražuju napad.

Rekao je da će poduzeti sve mjere protiv svih ekstremističkih grupa koje djeluju u zemlji.

“Nećemo dati nikakvu priliku tim ekstremističkim grupama da djeluju i da čine to što su činili posljednjih nekoliko dana. Poduzet ćemo potrebne mjere. Djelovat ćemo protiv njih bez obzira na to kojem religijskom ekstremizmu pripadaju”, kazao je.

Ukupno osam snažnih eksplozija odjeknulo je jutros na Šri Lanci u kojima je život izgubilo najmanje 185 osoba, a vlasti su blokirale pristup društvenim mrežama kako bi spriječili širenje panike.

List “Daily Mirror” javlja da je odlukom predsjednika na Šri Lanci uveden policijski sat koji će trajati od 18 do šest sati ujutro po lokalnom vremenu.

Najmanje 185 osoba je ubijeno, a 469 je ranjeno u šest jutrošnjih bombaških napada na Šri Lanci.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh