Svijet

Broj žrtava na Šri Lanki porastao na 100, preko 400 ranjenih

U višestrukim bombaškim napadima na crkve i hotele u Šri Lanki poginulo je oko 100 ljudi, dok je više od 400 ranjeno, rekli su direktor bolnice i izvori u policiji.

Napad u Šri Lanki - Enca.com

Samo u crkvi Svetog Sebastijana u sjevernom predgrađu Kolomba poginulo je više od 50 ljudi, rekao je policijski zvaničnik agenciji “Reuters”.

Lokalni mediji javljaju da je 25 lica poginulo u napadu na crkvu u mjestu Batikaloa u Istočnoj Provinciji, piše “Oslobođenje“.

Za sada nijedna grupa nije preuzela odgovornost za napade u zemlji koju su decenijama potresali građanski ratovi i sukobi sa tamilskim separatistima sve do 2009. godine.

U međuvremenu, premijer Šri Lanke Ranil Vikremesinge sazvao je vanredan sastanka državnog Savjeta bezbjednosti nakon višestrukih napada na crkve i hotele.

Neimenovani zvaničnik bezbjednosti rekao je da se čulo šest skoro uzastopnih eksplozija koje su pogodile tri crkve i tri hotela u kojima su najčešće gosti stranci.

Neimenovani izvor navodi da se u najmanje dva slučaja radi o samoubilačkim napadima.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh