Svijet

Pronađena mrtva tinejdžerica zbog koje je zatvoreno stotinu škola u Denveru

Naoružana 18-godišnjakinja Sol Pais, koja je bila “opsjednuta” napadom na srednju školu Columbine, pronađena je u srijedu mrtva, kazali su policijski zvaničnici za CNN. Ona je početkom sedmice krenula iz Majamija ka Denveru gdje je kupila sačmaricu i municiju.

Sol Pais - Jefferson County Sheriff's Office

Više stotina škola u Denveru zatvoreno je danas pošto su bezbjednosne snage tragale za Sol Pais, iz američke savezne države Florida, koja je bila “naoružana i opasna”. Tinejdžerka je bila inspirisana napadom na srednju školu Columbine koji se desio prije dvije decenije. Prijetnje je objavila putem društvenih mreža, piše New York Times.

“Ona više ne predstavlja prijetnju po zajednicu”, objavljeno je na zvaničnom Twitter profilu FBI Denver, prenosi “N1“.

“Dodatne informacije trenutno nisu dostupne”, navedeno je u FBI-ju.

Podsjećamo, učenici srednje škole Columbine Eric Harris i Dylan Klebold, 20. aprila 1999. godine, ubili su 12 učenika i nastavnika poslije čega su izvršili samoubistvo. U napadu je ranjeno više od 20 učenika.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh