Svijet

Prve snimke iz zraka katedrale Notre Damea dan nakon velikog požara

Požar koji je uništio katedralu Notre-Dame vjerovatno je bio slučajno izazvan, kazao je francuski tužilac jučer nakon što su vatrogasci tokom noći ugasili vatru. Ni danas nema novih informacija o uzroku nesreće.

No image - Haber.ba

Podsjetimo, više od 400 vatrogasaca bilo je potrebno da se ukroti plamen koji je uništio krov i srušio toranj srednjovjekovne katedrale. Gašenje je sveukupno trajalo 14 sati otkako je uočen požar.

“Skloni smo teoriji da se radi o nesretnom slučaju”, rekao je pariški javni tužilac Remy Heitz te je dodao kako 50 istražitelja radi na istrazi za koju vjeruje da će biti duga i složena, prenosi “Hina”.

Jedan vatrogasac je povrijeđen tokom gašenja.

Policija je jučer započela ispitivanje radnika koji su radili na obnovi, poručili su iz tužilaštva.

Francuski premijer Edouard Philippe sazvao je ministarske konsultacije o obnovi katedrale.

Ministar kulture Franck Riester rekao je novinarima da će umjetnička djela iz Notre-Damea biti prebačena u muzej Louvre.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh