Svijet

Hrabri svećenik ušao u goruću katedralu Notre-Dame i spasio “Trnovu krunu”

Jean-Marc Fournier, francuski svećenik i kapelan pariške vatrogasne brigade, hrabro je ušao sinoć u goruću katedralu s vatrogascima te iz nje spasio Isusovu krunu od trnja i blagoslovljeni sakrament, za koje se strahovalo da su uništeni u požaru.

Unutrašnjost katedrale Notre Dame - Net.hr

“Otac Fournier je apsolutni heroj. Nije pokazao nikakav strah kad je otišao direktno po relikvije u katedralu i spasio ih. On se nosi sa životom i smrću svaki dan i ne pokazuje strah”, rekao je jedan od pripadnika hitne službe, a prenosi britanski “Sky News”.

Ovaj heroj već je pokazao kako je “dobri duh Pariza” nakon napada na koncertnu dvoranu Bataclan, 13. novembra 2015., pri čemu su teroristi ubili 90 gostiju, fanova američkog benda Eagles of Death Metal koji je u tom trenutku nastupao.

Jean-Marc Fournier tada je molio za mrtve i tješio preživjele u tragediji.

Hrabri svećenik proveo je sedam godina s francuskom vojskom diljem svijeta, a u Afganistanu je preživio čak i zasjedu talibana u kojoj je ubijeno 10 vojnika, piše Sky News, prenosi “Net“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh