Svijet

Sinoć gorio i dio džamije Al Aksa

Palestinska novinska agencija navela je da je požar uspješno ugasila vatrogasna brigada Islamskog vakufa

No image - Haber.ba

Požar je izbio u džamiji Al Aksa u Jerusalemu u isto vrijeme kada je plamen gutao katedralu Notr Dam u Parizu, piše “Avaz“.

Na snimcima s društvenih mreža vide se dim i vatra iz krova sobe za molitve Marvani, u kojoj muslimani klanjaju, koja se nalazi ispod jugoistočnog ugla Brda hrama.

Vijest o požaru na džamiji Al Aksa, trećem najsvetijem mjestu u islamu i središnjem dijelu arapsko-izraelskog sukoba, u velikoj je mjeri zasjenjena mnogo većim požarom koji je istovremeno zahvatio katedralu Notr Dam.

Palestinska novinska agencija izvijestila je da je Mahmud Abas (Mahmoud Abbas) izrazio duboko žaljenje zbog požara koji je izbio u katedrali Notr Dam u Parizu, koji je uzrokovao rušenje kule katedrale.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh