Svijet

Žuti prsluci ponovno na ulicama Francuske, policija bacila suzavac

Aktivističke skupine najavile su na društvenim mrežama da je Tulus žarišna tačka 22. kruga

Demonstranti okupljeni u pokretu “žutih prsluka” sukobili su se s policijom u francuskom gradu Tulusu u trenutku dok se predsjednik Emanuel Makron (Emmanuel Macron) priprema najaviti nove mjere koje bi trebale prekinuti protuvladine proteste koji traju već 22. vikend zaredom.

Protesti su počeli u Lilu, Ruanu, Liou, Monpeljeu i drugim gradovima.

Policija je ispaljivala suzavac i uhapsila više ljudi nakon što je nekoliko stotina demonstranata počelo bacati predmete prema policiji, paliti kontejnere sa smećem i ulaziti tamo gdje im je zabranjen pristup.

Aktivističke skupine najavile su na društvenim mrežama da je Tulus žarišna tačka 22. kruga protesta, što je natjeralo gradonačelnika Žan-Kloda Modensa (Jean-Claudea Moudenca) da izrazi zabrinutost.

Podsjećamo, protesti “žutih prsluka” počeli su u novembru prošle godine kao protivljenje povećanju poreza na gorivo, prenosi Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh