Svijet

Ubio majku i oca, pa ih zabetonirao u garaži: Kad se oženio dan nakon što je prijavio da su mu roditelji nestali, klupko je počelo odmotavati!

Oko 16 mjeseci nakon brutalnog ubistva roditelja, koje su zacementirali u zid, sin i njegova supruga osuđeni su na doživotnu zatvorsku kaznu.

Njemačka policija - Ilustracija/Bild.de

Pred pokrajinskim sudom u Nirnbergu Ingo (26) i Štefani (23) morali su da odgovaraju za zločin koji je šokirao javnost. Decembra 2017. u mjestu Šnajtah u Bavarskoj Ingo je najprije pokušao u dva navrata da otruje svoju majku Elfride P. (66).

U prvom pokušaju on je otrov stavio u hljeb, a majka je taj napad preživjela. Potom je Ingo majci otrov stavio u piće, ali je ona zbog čudnog ukusa popila samo malo. Nakon tih neuspjelih pokušaja Ingo je u noći između 13. i 14. decembra 2017. čekićem usmrtio majku udarcem u glavu dok je spavala. Oca Petera P. (70) je ubio na isti način kada je ušao u sobu. Tijela roditelja Ingo je uz pomoć supruge zabetonirao u jednoj prostoriji u garaži.

Krajem decembra, oni su prijavili nestanak roditelja policiji, a samo dan kasnije su se vjenčali. Ingo je čak i pokrenuo akciju potrage preko interneta, nastupao je na televiziji kao uplakani sin koji traži roditelje. Tokom istrage policija im je ušla u trag i pronašla tijela roditelja.

Naime, vjenčanje dan nakon prijave nestanka upalo je u oči policiji, jer se u malom mjestu pričalo da Ingovi roditelji ne odobravaju taj brak. Državno tužilaštvo zatražilo je doživotnu robiju, dok je odbrana tražila oslobađanje, prenosi “Alo!“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh