Svijet

Predstavnički dom će tužiti Donalda Trumpa

Predstavnički dom američkog Kongresa namjerava da podnese tužbu kojom bi blokirali transfer novca predsjednika Donalda Trumpa potrebnog za plaćanje izgradnje zida duž granice s Meksikom, izjavila je danas predsjedavajuća Predstavničkog doma Nancy Pelosi.

No image - Haber.ba

“Takvim potezom predsjednik zloupotrebljava vanredno stanje kako bi preusmjerio sredstva bez ustavnih i zakonskih osnova za to”, navodi u saopštenju Pelosi, koja je i predvodnik Demkorata u Kongresu, prenosi “Reuters”.

Američki predsjednik Trump je ranije iskoristio mogućnost proglašenja vanrednog stanja čime je dobio pristup sredstvima potrebnim za izgradnju zida na granici sa Meksikom koji je Kongres odbio da mu odobri.

Kongres je Trumpu dao samo 1,375 milijardi dolara za nove granične barijere umjesto potrebnih 5,7 milijardi dolara za izgradnju zida.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh