Svijet

Čovjek u četvrtom stadiju raka dobio na lotu 250.000 dolara

Penzionisani mehaničar rekao da je kupio i četiri srećke u prodavnici u Sjevernoj Karolini

Richard Beare-dobitak na lotu-Screenshot-Twitter

Amerikanac, kojem je dijagnosticiran rak jetre u četvrtoj fazi, upravo je osvojio 250.000 dolara (oko 420.000 maraka) na lutriji u Sjevernoj Karolini, prenose lokalni mediji, piše “Telegraf.rs“.

Ričard Ber (Richard Beare) je rekao da namjerava novac iskoristiti na putovanje sa ženom u inozemstvo, dok još može uživati.

– To je veliko olakšanje. Rijetko igram igre na sreću. Kupio sam “Powerball” tiket jer je žena tražila, pošto je dobitak bio visok – rekao je on.

Međutim, nije mu taj tiket donio ovako veliki novac.

Penzionisani mehaničar je rekao da je kupio i četiri srećke u prodavnici u Sjevernoj Karolini.

Posljednja srećka je bila dobitna, a u početku nije ni bio svjestan da je dobio novac. Kada je shvatio šta se dešava, bio je šoku.

Kada je platio državni i savezni porez, ostalo mu je 176.876 dolara (oko 300.000 maraka).

– Moja žena je oduvijek željela otići u Italiju, pošto joj porodica potječe odatle. Sada je mogu odvesti tamo. Ovo je super – rekao je on.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh