Svijet

Theresa May će tražiti od EU novu odgodu Brexita

Britanska premijerka Tereza Mej (Theresa May) rekla je u utorak da će od evropskih čelnika zatražiti novu odgodu Brexita koja bi bila što je moguće kraća, kako bi imala dovoljno vremena da s opozicionim laburistima postigne dogovor o tome kako izaći iz slijepe ulice glede izlaska Velike Britanije iz EU.

No image - Haber.ba

Mej je nakon sedmosatnog kriznog sastanka vlade također pozvala laburističkog opozicionog lidera Džeremija Korbina (Jeremy Corbyn) da sjedne s njom kako bi pokušali naći plan koji će proći parlament.

Trebamo dodatno produženje članka 50, koje bi bilo što je kraće moguće, i koje bi završilo kad se postigne dogovor. Mora nam biti jasna svrha takve odgode kako bismo osigurali da izađemo na vrijeme i na uređen način – rekla je.

Ona je ponudila lideru opozicije da sjednu i pokušaju se dogovoriti o planu koji bi osigurao i izlazak iz EU i da to bude sporazumno, piše “Index“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh