Svijet

OVAKO SE TAKVE SITUACIJE RJEŠAVAJU U AMERICI – Evo šta su učinili policajci nakon što su dobili dramatičnu dojavu: U kući je nevakcinisano dijete

Šokantna snimka stiže iz Arizone gdje su policajci nasilno ušli u obiteljski dom i necijepljeno dijete s temperaturom višom od 40 stupnjeva Celzijevih oduzeli roditeljima i odveli liječnicima.

Nasilan upad policije u kuću u kojoj se nalazilo necijepljeno dijete / Screenshot - Youtube

Na snimci se vide policajci postaje Chandler kako ruše ulazna vrata stana s oružjem i policijskim štitom u rukama.

Dvogodišnjeg dječaka odveli su iz obiteljskog gnijezda nasilno nakon što je liječnik prijavio dijete Centru za socijalni rad. Liječnici su strahovali da dijete ima meningitis, no ispalo je da je riječ o respiratornoj infekciji, prenosi “Jutarnji“.

Liječnik naturopat socijalnim radnicima je rekao da dijete nije cijepljeno. Roditelji su ga u veljači doveli njemu na pregled s temperaturom većom od 37 stupnjeva. Liječnik im je poručio da odvedu dijete na hitni prijem u bolnicu, no djetetu se temperatura sustila pa nisu nikad otišli.

Kada je liječnik to saznao, nazvao je socijalnu službu. Djelatnici Centra za socijalni rad potom su nazvali policiju i zamolili da provjere dijete.

Prema pisanju ABC-a, dječakov otac odbio je pustiti policjace u stan.

Nakon nekog vremena policajci su se pojavili pred stanom s nalogom za pretres i uz uporabu sile ušli u stan jer obitelj nije željela surađivati.

Zastupnica Kelly Townsend, koja je lobirala za prolazak zakona kojim se omogućava Centru za socijalni rad da ishodi nalog za pretres kako bi se dijete oduzelo roditeljima u situaciji koja nije izvanredna, oštro je osudila incident.

Vidjevši snimku ostala je u šoku.

– To nije država koju ja priznajem. Tko ustvari ovdje nadzire dijete?, zapitala se.

– Čini se da je ovdje nadzor nad djetetom predana liječniku, a roditelja se ništa ne pita. Moramo priznati da je ova situacija pogreška i moramo se fokusirati na slučajeve u kojima doista postoji zanemarivanje i zlostavljanje djeteta, poručila je Townsend.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh