Svijet

Proradio vulkan Popokatepetl: Izbacuje vatrene lopte, ugroženo 25 miliona ljudi

Vlasti su saopćile da će nastaviti pratiti situaciju

vulkan Popokatepetl - Agencije

Meksički vulkan Popokatepetl proradio je i ponovo izbacuje pepeo u visinu od 8,5 kilometara, piše list Ekspres. Snažna eksplozija vulkana je zabilježena i na videosnimku, prenosi “Avaz“.

Lokalne vlasti upozorile su stanovnike zbog povećane aktivnosti vulkana, koji je izbacivao i vatrene lopte iz kratera.

Za sada niko nije povrijeđen, ali vlasti su saopćile da će nastaviti pratiti situaciju. Oko 25 miliona ljudi živi u radijusu od 60 kilometara od vulkana.

Na obroncima vulkana izbilo je više požara nakon što je vulkan izbacio zapaljive materije, objavljeno je na sajtu Vočers.

Vlasti su izdale žuto upozorenje zbog pojačanih aktivnosti vulkana.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh