Svijet

Poljska porodica izvukla više od 200 hiljada eura od njemačke socijalne službe

Više od 500 pripadnika policije i carine izvršilo je na sjeveru Njemačke raciju protiv članova jednog poljskog porodičnog klana kojem se prebacuje niz prevara njemačkog socijalnog sistema, krivotvorenje dokumenata i trgovanje ljudima.

Ilustracija - Source.ba

U raciji je pretraženo više od 13 objekata na području sjeverne Njemačke. Pripadnici jedne velike porodice iz Poljske osumnjičeni su da su od socijalnih službi prevarama izvukli više od 200.000 eura tako što su više puta s lažnim poljskim dokumentima prijavljivali boravak u Njemačkoj i tako primali višestruke socijalne povlastice.

Porodica se, također, sumnjiči za prisiljavanje radnika iz Poljske na rad u Njemačkoj i prevare osiguranja lažiranim saobraćajnim nesrećama.

U akciji su uhapšene četiri osobe. U kratkom saopštenju policije je naznačeno kako je današnjoj akciji prethodila “višemjesečna istraga”.

Do sada su u Njemačkoj u više navrata otkrivene prevare socijalnih službi koje su izvele bande iz istočne Evrope, prije svega Rumunije i Bugarske, piše “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh