Svijet

Trump izazvao konfuziju objavom na Twitteru o sankcijama Sjevernoj Koreji

Ministarstvo finansija uvelo sankcije za dvije kineske brodske kompanije koje su osumnjičene za ilegalnu trgovinu

Donald Trump - Supportivecarematters.org

Američki predsjednik Donald Tramp (Trump) nije naredio ukidanje nedavno uvedenih dodatnih sankcija Sjevernoj Koreji, izjavili su danas zvaničnici Bijele kuće, piše “Avaz.ba“.

Tramp je jučer izazvao konfuziju, jer je na društvenoj mreži Twitter objavio da će biti ukinute dodatne, obimne sankcije Sjevernoj Koreji.

Brojni mediji su prenijeli da je Tramp pri tome mislio na sankcije koje je američko ministarstvo finansija uvelo za dvije kineske brodske kompanije koje su osumnjičene za ilegalnu trgovinu sa Sjevernom Korejom.

Međutim, američki mediji navode, pozivajući se na neimenovane zvaničnike Trampove administracije, da je američki predsjednik mislio na eventualne, buduće sankcije koje tek trebaju biti objavljene.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh