Svijet

Holandija: Naoružani napadač u Utrechtu ubio najmanje jednu osobu, više povrijeđenih

Najmanje jedna osoba ubijena je u napadu koji se dogodio u holandskom gradu Utrechtu, javila je novinska agencija ANP. Vlasti su nakon napada proglasile najviši nivo terorističke prijetnje u pokrajini Utrecht, jer je napadač još u bjekstvu.

Napad u Holandiji - Twitter

“Reuters” je javio da su mjere sigurnosti pojačane u školama, džamijama i saobraćajnim čvorištima. Napad se dogodio u tramvaju, a policija je saopštila da je u toku istraga o potencijalnom teorističkom motivu.

Očevici su za holandsku televiziju RTV rekli da su vidjeli četvoricu muškaraca koji su pucali u jednu ženu na trgu i da su se nakon toga razbježali u različitim smjerovima, renosi “Srna”.

Portparol policije Joost Lanshage istakao je da nije poznat tačan broj povrijeđenih i da još niko nije uhapšen. Policija je postavila kordon na trgu blizu stanice tramvaja gdje se dogodio napad.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh