Svijet

Bernie Sanders se povrijedio pod tušem

Potencijalni kandidat demokrata za američke predsjedničke izbore 2020. Bernie Sanders povrijedio se pod tušem dok je bio u kampanji u Južnoj Karolini.

Bernie Sanders - Tanjug/AP

On se osjeća dobro i nastavio je kampanju, rekla je njegova portparolka, pišu “Nezavisne“.

Senator se posjekao na staklenim vratima tuš kabine u svom hotelu i otišao je u kliniku gdje su mu ušili povredu, rekla je Arijana Džouns i dodala da se on osjeća dobro, prenose američki mediji.

“Senator je poslije toga učestvovao na svim događajima predviđenim njegovim rasporedom”, rekla je ona.

Sanders je učestvovao na okruglom stolu u Južnoj Karolini o pitanjima zdravstvenog osiguranja i snimljen je sa velikim flasterom na čelu.

Taj incident može da podstakne pitanja o šansama tog 77-ogodišnjaka da postane predsjednički kandidat demokrata naspram brojnih mlađih demokratskih kandidata, koji kao i on obećavaju veću socijalnu pravdu i više brige o životnoj okolini.

Za izbore 2010. godine spisak demokratskih pretendenata za predsjedničkog kandidata je dugačak već ima jedno 15 imena, a najmlađa je Tulsi Gabard sa 37 godina.

Sanders koji je 2016. konkurisao za predsjedničkog kandidata demokrata za sada vodi po anketama.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh