Svijet

American Airlines obustavio letove za Venecuelu

Aviokompanija American Airlines privremeno je obustavila letove za Venecuelu iz sigurnosnih razloga, pošto je sindikat pilota naložio svojim članovima da odbiju da lete na toj relaciji.

American Airlines - Faktor.ba

American Airlines je posljednja velika američka aviokompanija koja je letjela za Venecuelu.

Aviokompanija je imala svakodnevne letove za Caracas i Maracaibo iz Miamija.

Aviokompanija je danas saopštila da je privremeno obustavila letove ka zemljama koje ne smatra sigurnim.

Kako navodi “AP”, ostale američke, kao i mnoge strane kompanije, prekinule su letove za Venecuelu pošto se ekonomska i politička situacija u zemlji pogoršala prethodnih godina.

State Department je izdao upozorenje 12. marta zbog nemira, loše situacije sa zdravstvom i proizvoljnih hapšenja te zatvaranja američkih građana u Venecueli.

Niz avio kompanija zaustavile suletove u tu južnoameričku zemlju zbog sigurnosne situacije kao i spora oko finansijskih sredstava za koja kažu da im venecuelska vlada duguje.

“Ne prihvaćajte nikakva putovanja u Venecuelu”, poručio je čelnik sindikata u pismu pilotima koje je “Reuters” dobio na uvid.

United Airlines obustavio je letove za Venezuelu 2017. godine.

Svi američki diplomati napustili su Venecuelu u četvrtak, izjavio je američki državni sekretar Mike Pompeo, prenosi “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh