Svijet

UN preporučio svojim službenicima da ne lete avionima Boeing 737 MAX

Ujedinjene nacije preporučile su svojim službenicima da ne putuju avionima Boeing 737 MAX , izjavio je glasnogovornik UN-a Stephane Dujarric na brifingu u četvrtak.

No image - Haber.ba

“Upute su dostavljene svim putničkim uredima da ne rezerviraju putovanje osoblju UN-a u toj vrsti aviona kakav se srušio u Etiopiji”, kazao je Dujarric. “To je standardna sigurnosna procedura i u osnovi prati odluke koje donose vlasti civilnog zrakoplovstva u mnogim zemljama svijeta.”

Glasnogovornik je dodao kako Ujedinjeni narodi nisu imali nikakvu komunikaciju s proizvođačem aviona nakon pada u glavnom gradu Etiopije Adis Abebi.

Dujarric potvrdio kako je u nedjeljnoj avionskoj nesreći poginuo 21 službenik UN-a iz raznih agencija. Zaposlenici UN-a krenuli su u Nairobi kako bi prisustvovali Skupštini UN-a za okoliš,prenose Vijesti


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh