Svijet

Bosanac izgubio živce nakon provokacije: Povrijeđeni Afganistanac završio u bolnici u Salzburgu

Policija u austrijskom Salzburgu zabilježila je incident u kojem je jučer učestvovao 41-godišnji državljanin BiH kojeg se sumnjiči za nanošenje teških tjelesnih povreda 29-godišnjem Afganistancu.

Austrijska policija - Ilustracija / News.at

Naime, kako prenosi “LPD Salzburg”, uzrok ovog incidenta bila je provokacija Afganistanca nakon što je u automobilu više puta pritiskao sirenu. Ispred njega se navedeni Bosanac zaustavio kamionom.

Ubrzo nakon toga Afganistanac je gestikulirao i time vrijeđao Bosanca, a kada je nakon toga odlučio da na državljanina BiH baci predmet iz vozila, kap je prelila čašu. Bosanac je nakon toga pesnicom udario Afganistanca u lice.

Hitna pomoć je morala reagovati, a Afganistanca su vozilom Crvenog krsta prevezli u bolnicu u Salzburgu, prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh