Svijet

Više od 80 povrijeđenih u sudaru trajekta i morske životinje

Više od 80 ljudi je povrijeđeno kada se, prema prvim procjenama, trajekt danas sudario sa većom morskom životinjom u blizini japanskog ostrva Sodo, javili su lokalni mediji.

Trajekt - Nezavisne.com

Kako je saopštila japanska obalska straža, na krmi trajekta je poslije sudara sa životinjom bilo vidljivo oštećenje dužine 15 centimetara.

Vlasnik trajekta “Sado šip stim co.” je saopštio da je brod uprkos oštećenju zbog sudara u kojem je pet osoba ozbiljnije povrijeđeno, uspio da dođe do destinacije, na zapadnom dijelu japanskog ostrva Honšu, prenijela je agencija “Kjodo”.

Trajekt je prevozio 121 osobu, a obalska straža je saopštila de još uvijek istražuje uzrok nesreće, navodeći da je brod najvjerovatnije udario u kita ili u neku drugu morsku životinju, piše “Tanjug”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh