Svijet

U Alabami 23 nastradalo u tornadu

Tragičan bilans naleta tornada koji je u nedjelju pogodio okrug Li u istočnoj Alabami je 23 poginulih i nekoliko desetina povrijeđenih, potvrdili su danas zvaničnici ove savezne države SAD, nakon što je rasvijetljena sudbina svih koji su prijavljeni kao nestali.

U Alabami 23 nastradalo u tornadu - Tanjug/AP

Šerif okruga Li Džej Džons izjavio je na konferenciji za novinare da su timovi za traganje i spašavanje pronašli sve stanovnike koji su bili označeni kao nestali u oluji, prenosi “Reuters”.

Svi 23 poginulih, uključujući četvoro djece i sedam članova jedne porodice, nastradali su u ili oko male oblasti Bernard u blizini granice sa saveznom državom Džordžijom, gdje je tornado pričinio i veliku materijalnu štetu, čupao stabla i uništio oko 100 kuća sa udarima vjetra koji su iznosili i do 264 km/h.

Američki predsjednik Donald Trump najavio je da će u petak posjetiti okrug Li i područja pogođena tornadom u istočnoj Alabami, navodi agencija, piše “Tanjug”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh