Svijet

Bosanac opljačkao 100.000 eura iz banke u Austriji, pa pobjegao u automobilu bh. tablica

Bosanac koji je opljačkao Sparkasse banku u Nettingsdorfu (Austrija) danas će odgovarati na sudu u Linzu.

Pljačkaš banke - ORF.at

Prije godinu dana, 51-godišnjak je sa saučesnikom opljačkao banku i tom prilikom otuđio 100.000 eura. Maskiran, zaskočio je radnicu i zaprijetio joj oružjem, te je svezao kablovima, piše “ORF”.

Radnica, koja je prošla bez povreda, kasnije se uspjela osloboditi i oglasiti alarm.

Bosanac i njegov pomagač podijelili su plijen i zaputili se u različitim pravcima, a prema prvim informacijama pobjegli su u plavom Ford Galaxyju bh. tablica. Pljačkaš se preko Salzburga zaputio u Ljubljanu, a uhapšen je tek četiri mjeseca nakon što je počinio krivično djelo, piše “Fokus“.

Tokom hapšenja pronađeni su i oružje kojim je prijetio radnici te odjeća koju je nosio na dan pljačke. Uhapšen je i njegov pomagač.

Bosanac koji će se pojaviti na suđenju od ranije je poznat policiji, jer je osuđivan zbog pljačke u Bosni i Hercegovini i Njemačkoj. Ako ga danas osude, suočit će se sa kaznom do 15 godina u zatvoru.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh