Svijet

Paketi s eksplozivom pronađeni na londonskim aerodromima i u podzemnoj stanici

Jedna naprava se pri otvaranju zapalila, ali niko pritom nije povrijeđen

eksploziv-london-Ilustracija

Na londonskim aerodromima “Heathrow” i “London City” i na stanici podzemne željeznice “Waterloo” pronađena su tri eksplozivna paketa, prenose agencije, piše “Fena”.

Kako navodi BBC, britanska protivteroristička policija izašla je na teren i pregledala tri paketa s eksplozivom.

Prema prvim informacijama, radi se o improviziranim eksplozivnim napravama koje su u malim paketima poslane u zgrade na aerodromima “Heathrow”, “London City” i u stanicu “Waterloo”.

Eksplozivne naprave su poslane u kovertama formata A4, a prema najnovijim informacijama koje prenosi “Independent”, istražuje se takozvana “irska veza”.

Na kovertama su bile irske markice, a britanska policija je zvanično zatražila pomoć u istrazi i od irske policije.

Policija je ubrzo saopćila da su sve eksplozivne naprave pregledane, dodajući da se jedna naprava pri otvaranju zapalila, ali niko pritom nije povrijeđen.

Policija je navela i kako se čini da postoji veza između tri naprave. Osim toga, britanska policija je upozorila londonsku službu podzemne željeznice da bude na oprezu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh