Svijet

Užasnuta majka uhvatila dadilju da doji njeno dijete: “Radila je to mjesecima!”

Ostavljanje malog djeteta na čuvanju kod relativno nepoznate osobe samo po sebi je stresno. Po glavi vam se vrte brojni scenariji i neizbježno je da se pitate radite li ispravnu stvar. No jedna anonimna majka nije mogla ni sanjati što će sasvim slučajno otkriti.

Dojenje - Maminamaza.com

Kako je uzrujana žena otkrila u pismu objavljenom na internetskoj stranici Slate u rubrici Dear Prudie, gdje brojni ljudi traže savjete, ona je samohrana majka posvojiteljica. Iz očitih razloga nije mogla dojiti svoje dijete pa ga je hranila adaptiranim mlijekom. Iako ju je već pri prvom susretu dadilja napala zbog toga što ne doji svoje dijete, njenim komentarima nije pridavala preveliku pažnju, prenosi “Index.hr“.

Jednoga dana je ranije završila s poslom i krenula po svoju djevojčicu. Igrom slučaja je u kuću ušla na zadnji ulaz, a kada je došla u sobu u kojoj je dadilja bila s njenom kćeri, skoro se onesvijestila od šoka.

“Dojila je moju bebu”, napisala je šokirana mama te dodala: “Umarširala sam u sobu, uzela joj bebu iz ruku i pitala ju je li ona luda.”

“Rekla mi je da je spasila moju bebu od hemikalija koje sam pokušala unijeti u njezino tijelo i da bih joj trebala zahvaliti što je to činila svih ovih mjeseci”, napisala je u svom pismu te priznala kako se u tom trenutku nije snašla pa joj nije ništa odgovorila nego je samo otišla sa svojim djetetom.

Čak je i kolumnist koji daje savjete roditeljima, Daniel Mallory Ortberg, bio šokiran ovim slučajem te je istaknuo da smatra kako bi se cijela situacija trebala prijaviti policiji.

“Ovo je veliko kršenje povjerenja, potpuno kršenje, i apsolutno je vrijedno podnošenja prijave”, napisao je Ortberg, a s njim su se složile i brojne mame na društvenim mrežama koje nisu skrivale svoje gnušanje.

“Ovo je jezivo”, napisala je jedna mama, dok su se drugi složili i istakli da je to što je dadilja svojevoljno učinila potpuno pogrešno na nekoliko razina.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh