Svijet

Kiša padala 41 sat bez prekida, zabilježeno čak 15.500 udara groma

Najveće grčko ostrvo Krit u periodu od 24. do 26. februara pogodile su snažne padavine, što je izazvalo katastrofalne poplave.

Poplave u Grčkoj - Screenshot/YouTube

Podaci sa dvije meteorološke stanice pokazuju da su padavine trajale oko 41 sat bez prekida.

Najveće količine su zabilježene na obe stanice u periodu između 06:30 i 12:30 u ponedjeljak, 25. februara, piše grčki list “Katimerini”.

Samo na istočnim obroncima Bijelih planina (Lefka Ori), površine od oko 140 kvadratnih kilometara, napadalo je više od 80 miliona kubnih metara vode, ne računajući količine koje su pale na mnogo veći dio prefekture Hanja.

Tokom vikenda od 24. do 26. februara, ZEOS sistem za praćenje munja pri Nacionalnoj opservatoriji u Atini zabilježio je i ukupno 15.500 udara groma u širem regionu Krita, prenosi “Tanjug”.

U poplavama na Kritu život je izgubila jedna osoba.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh