Svijet

BRKOVI INDIJSKOG PILOTA KOGA SU ZAROBILI PAKISTANCI POSTALI HIT: Svi bi da izgledaju kao njihov heroj!

Indijski pilot Abhinandan Vartaman koji je uhvaćen u Pakistanu nakon što je njegov avion srušen u bojnom sukobu, postao je modni trendseter nakon povratka u Indiju.

No image - Haber.ba

On je postao zaštitno lice napetosti nakon pada na pakistanskoj teritoriji prošle sedmice.

Pakistanska armija je saopštila 27. februara da je oborila dva indijska vojna aviona koja su narušila vazdušni prostor u spornom Kašmiru i zarobila dvojicu pilota, piše “Kurir“.

Indijski pilot se katapultirao i sigurno prizemljio pomoću padobrana. On je u početku mislio da se nalazi u indijskom dijelu Kašmira, ali kad su lokalci počeli da ga gađaju kamenjem, morao je da ispali nekoliko hitaca u vazduh da bi se odbranio.

Indijski pilot je pojeo tajna dokumenta i nacrte misije kako ne bi pala u ruke neprijatelju. Ubrzo su ga zarobili pakistanski vojnici i prilikom fizičkog obračuna slomljen mu je nos. Zvanični Islamabad je na dan oslobađanja pilota emitovao snimak s njegovog ispitivanja, u kome on zahvaljuje pakistanskoj armiji na profesionalnosti i što ga je spasila od rulje.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh