Svijet

Trump grlio zastavu, ismijavao demokrate i bivše saradnike, psovao…

Američki predsjednik Donald Trump jučer je održao govor na Konferenciji konzervativnog političkog pokreta (CPAC). To je peti njegov govor na ovoj konferenciji, a treći otkako je predsjednik SAD-a.

No image - Haber.ba

Osim govora u kojemu je kritizirao demokrate, istražitelja Roberta Mullera koji vodi istragu o dosluhu s Rusijom i Zeleni plan za borbu protiv klimatskih promjena, govor je upamćen po Trumpovom grljenju zastave, prenosi “Radiosarajevo“.

Izgrlio zastavu

Kada je ulazio na pozornicu na kojoj je potom govorio gotovo dva sata, Trump je zagrlio zastavu dok je svirala pjesma “God bless the USA”.

Okupljeni su oduševljeno pljeskali.

CNN javlja kako su korisnici društvenih mreža kritizirali Trumpa, dok su ga njegove pristaše branile.

Obrušio se na istražitelja Muellera

Trump je potom stao za govornicu i rekao kako ne postupa po protokolu i scenariju, ali je utvrdio i kako je takvim postupanjem i izabran.

“Ako budemo postupali po pravilima, naša zemlja će biti u velikoj nevolji. Moramo je vratiti”, rekao je.

Optužio je neke od svojih političkih protivnika povezanih s istragom koju vodi posebni istražitelj Robert Muller o dosluhu s Rusima, kako imaju možda i najgoru reputaciju od bilo kojeg čovjeka kog je upoznao.

Mueller bi uskoro trebao predati svoj izvještaj o istrazi koju je proveo. Podsjetimo, Mueller istražuje moguću povezanost Trumpove kampanje s Rusima.

Sarkastično govorio o Zelenom planu demokrata

Trump se potom okrenuo Zelenom planu koji su predložili demokrati, a koji se odnosi na klimatske promjene. Rekao je da je preskup i nelogičan.

Sarkastično je dodao kako podupire plan i da misli kako ga demokrati i dalje trebaju promovirati.

“Bez aviona, bez energije. Kada prestane puhati vjetar, nemate struje. Požurimo, draga, draga, hoće li danas puhati vjetar? Htio bih gledati TV, draga”, rekao je.

Kritizirao Kongres

Potom se obrušio i na Kongres, rekavši kako tamo ima ljudi koji mrze SAD.

“Možemo ih imenovati. Oni mrze našu zemlju. Tužno. Jako tužno. Kada vidim neke od stvari koje se rade, neke izjave, to je jako, jako tužno”, dodao je.

Potom je posprdno komentirao članove Kongresa koji su rođeni u stranim zemljama.

“Kako im je išlo u njihovim zemljama? Kako im je išlo? Samo pitam. Je li im išlo dobro? Jesu li uspjeli? Neko će reći kako sam grozan jer to spominjem, ali to je OK, ne smeta mi to. Spomenut ću to. Kako im je išlo u njihovoj zemlji? Ne tako dobro, ne tako dobro”, komentirao je.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh