Svijet

Savjetnik Bijele kuće: Trump i Xi Jinping sastat će se krajem mjeseca

U intervjuu za Fox Business, Kudlov je rekao kako bi dvojica lidera mogla potpisati ekonomski ugovor

Xi Jinping - Hina.hr

Američki predsjednik Donald Tramp (Trump) vjerovatno će se sastati s kineskim predsjednikom Si Đinpingom (Xi) na Floridi krajem mjeseca kako bi usaglasili ključne dijelove trgovinskog sporazuma, rekao je savjetnik Bijele kuće za ekonomska pitanja Lari Kudlov (Larry Kudlow) u petak.

U intervjuu za Fox Business, Kudlov je rekao kako bi dvojica vođa mogla potpisati sporazum dviju najvećih ekonomija svijeta kada se sastanu u “Mar-a-Lagu”, Trampovom resortu na Floridi, piše “Avaz.ba“.

– Nije još gotovo, ali mislim da to možete očekivati – rekao je Kudlov.

On je pohvalio napredak u pregovorima između Kine i SAD zbog kojeg je Tramp odustao od nametanja novih carina na robu iz Pekinga.

– To je revolucija u američko-kineskim trgovinskim odnosima – rekao je Kudlov, naglasivši da će sporazum uključivati i zaštitne mjere. Zato ako Kina prekrši sporazum, SAD odmah uvode carine, tvrdi Kudlov.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh