Svijet

Trump odgodio plaćanje carina na kinesku robu

Analitičari ističu da poljoprivrednici čine osnovu biračkog tijela

Donald Trump - Nezavisne.com

Američki predsjednik Donald Tramp (Trump) pozvao je Kinu da odmah ukine sve carine na poljoprivredne proizvode iz SAD kako bi bio ostvaren napredak u pregovorima o trgovini između dvije zemlje, piše “Srna”.

Tramp je u poruci na društvenoj mreži Twitter objavio da nije podigao carine na kinesku robu sa deset na 25 posto, iako je to bilo planirano za 1. mart.

– Zatražio sam od Kine da odmah uklone sve carine na američke poljoprivredne proizvode na osnovu činjenice da pregovori o trgovini dobro napreduju. To je veoma važno za naše poljoprivrednike i mene – napisao je Tramp.

Analitičari ističu da poljoprivrednici čine osnovu biračkog tijela Trampove Republikanske stranke i trgovinski rat Vašingtona sa Kinom imao je veliki utjecaj na njih.

Peking je prošle godine uveo carine na uvoz soje, graška, svinjetine i drugih proizvoda iz SAD.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh