Svijet

Lavrov: SAD kršenjem normi želi vojnu intervenciju u Venecueli

Ističe da se krizu treba riješiti dijalogom i mirnim putem

Sergej Lavrov - Flickr.com

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je danas da Sjedinjene Američke Države rade na kršenju međunarodnih normi kako bi počele vojnu intervenciju u Venecueli, piše “Fena”.

Nakon sastanka s potpredsjednicom Venecuele Delsi Rodrigez (Delcy Rodriguez), ruski ministar je na zajedničkoj konferenciji za medije kazao da se krizu u Venecueli treba riješiti dijalogom i mirnim putem.

Lavrov je istakao kako je zabrinut zbog politike SAD prema Venecueli.

– SAD radi na kršenju međunarodnih normi kako bi počeo vojnu intervenciju u Venecueli. Države koje podržavaju Venecuelu mogu spriječiti realizaciju tih planova – rekao je Lavrov.

Šef ruske diplomatije je istakao kako SAD sankcijama venecuelanskim firmama pokušavaju dovesti do humanitarne krize u Venecueli.

Rodrigez je izjavila da će ured venecuelanske državne naftne kompanije PDVSA, kojem je SAD uveo sankcije, iz Lisabona biti premješten u Moskvu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh