Svijet

Detalj na ruci kraljice Elizabethe koji je zabrinuo javnost

Pojedini obožavatelji engleske kraljice su zabrinuti za njeno zdravlje nakon što su je vidjeli na fotografiji na kojoj je uočljivo da je šaka njene lijeve ruke modra, navodi Unilad.

kraljica Elizabeta - Mirror

Kraljica u devetoj deceniji života je fotografisana zajedno sa princezom Annom prilikom posjete jordanskoj kralejvskoj porodici – kralju Abdulahu, kraljici Raniji i princu Huseinu.

Na fotografiji, kraljica Elizabetha druga ne ostavlja dojam da ima zdravstvenih problema, ali vidno otečena šaka na lijevoj ruci je zabrinula dio javnosti.

Od ranije poznata činjenica jeste da je najpoznatija kraljica svijeta uvijek bila dobrog zdravlja.

Ipak, zbog nešto učestalijih zdravstvenih problema, bila je primorana da se povuče sa nekih funkcija.

S obzirom da je Elizabetha druga simbolična čelnica Ujedinjenog Kraljevstva, njeno zdravlje je uvijek interesovalo pristalice kraljevske porodice.

Pojedinci su bili toliko zabirnuti da su se odlučili obratiti medicinskim stručnjacima kako bi dobili informaciju o tome šta je stvarni problem sa njenom rukom.

Prema riječima Emme Hammet, koja je utemeljila First Aid for Life, modra ruka kraljice je vjerovatno pitanje cirkulacije ili manje povrede.

Podsjetila je da svi oni koji poznaju osobe treće dobi vjerovatno znaju da su one sklonije ovim vrstama povreda jer je njihova koža tanja i tkivo ispod nje osjetljivije.

Ljudima koji konzumiraju lijekove za razrjeđivanje krvi ili steroide se može desiti isti problem – da ruka pomodri, piše Unilad.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh