Svijet

Indija pozdravila odluku Pakistana o oslobađanju pilota

Indija je danas pozdravila odluku Pakistana da oslobodi zarobljenog indijskog pilota čiji je avion MiG-21 oboren tokom okršaja između vazduhoplovnih snaga dviju zemalja, na teritoriji Kašmira.

No image - Haber.ba

Portparol indijskih vazduhoplovnih snaga, R.J.K. Kapur rekao je da su vazduhoplovne snage Indije “izuzetno zadovoljne i raduju se povratku indijskog pilota”.

U obraćanju novinarima, on nije saopštio detalje, kao što je da li će pilot iz Pakistana sutra stići u Indiju, prenosi “Radio Slobodna Evropa“.

Pakistanski premijer Imran Kan ranije danas najavio u parlamentu te zemlje, da će indijski pilot biti oslobođen kao gest mira odnosno korak koji će vjerovatno pomoći smanjenju tenzija između, njih, susjeda s nuklearnim oružjem koji se spore oko regiona Kašmira.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh