Svijet

Pompeo uvjeren u skori nastavak pregovora sa Sjeverom Korejom

Američki državni sekretar Mike Pompeo izjavio je danas da će se pregovori o nuklearnom programu Sjeverne Koreje nastaviti brzo nakon “propasti” drugog samita između američkog predsjednika Donalda Trumpa i sjevernokorejskog vrhovnog vođe Kim Jong-una.

No image - Haber.ba

Pompeo je izjavio novinarima, koji su putovali u njegovom avionu, da će se njegov tim vratiti pripremama za pregovore “sutra ukoliko se ukaže potreba“, iako nikakvi novi sastanci nisu zakazani, piše “Fena”.

Pompeo je kazao da je napredak ostvaren u razgovorima Trumpa i Kima u Hanoju, ali da je on nedovoljan za potpisivanje bilo kakvog sporazuma.

Bijela kuća prvobitno je zakazala ceremoniju potpisivanja sporazuma, ali ju je iznenadno otkazala kada je postalo jasno da se sporazum neće postići, prenosi “AP”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh