Svijet

Trump: “Vjerujem Kimu da nema veze sa smrću američkog studenta”

Predsjednik SAD Donald Trump ne misli da je lider Sjeverne Koreje Kim Jong -un bio umiješan u smrt američkog studenta Otta Warmbiera, koji je preminuo nakon izdržavanja zatvorske kazne u Sjevernoj Koreji.

No image - Haber.ba

“Rekao mi je da nije znao ništa o tome i vjerujem mu na riječ”, izjavio je američki predsjednik u Hanoju, gdje se sastao sa Kimom, prenosi “AP”.

Trump je preuzeo zasluge za oslobađanje američkih zatvorenika iz drugih zemalja, a Warmbeirovu smrt koristio je kao dokaz za narušavanje ljudskih prava u Sjevernoj Koreji prije nego što je “smekšao” prema Kimu, navodi “AP”.

Warmbier je bio student iz američke savezne države Ohajo, a osuđen je na 15 godina teškog rada 2016. godine, pod sumnjom da je ukrao propagandni poster u Sjevernoj Koreji. Preminuo je u junu 2017. godine, nakon što je poslat kući iz sjevernokorejskog zatvora u komi, piše “Tanjug”.

Njegovi roditelji vjeruju da je mučen.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh