Svijet

Smirivanje napetosti: Pakistan spreman vratiti pilota u Indiju

Pakistanski ministar Shah Mahmood Qureshi rekao je da je Pakistan spreman vratiti zarobljenog pilota kako bi ublažio napetost u Indiji, javlja Reuters.

Indijski pilot - Screenshot/YouTube

On je dodao da se očekuje posjeta saudijskog ministra vanjskih poslova Pakistanu sa specijalnom porukom od princa prestolonasljednika Mohameda Bin Salmana, koji je ranije ovog mjeseca posjetio i Pakistan i Indiju.

Pakistanski zvaničnici ranije su korigovali informaciju da su zarobljena dva indijska pilota i potvrdili da je uhvaćen samo jedan pilot.

Eskalacija tenzija između Indije i Palistana nastala je, nakon što je pakistanska vojska srušila dva aviona indijske vojske koji su ugrozili zračni prostor Pakistana, prenosi “Tanjug”.

Tri pakistanska aviona su također, ušla u indijski zračni prostor i izazvali reakciju indijskih snaga. Lokalni mediji javljaju da su indijske snage srušile pakistanski bombarder F16.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh