Svijet

Kim je na sastanku s Trumpom držao ruku u jako čudnom položaju

DANAŠNJI sastanak američkog predsjednika Donalda Trumpa i sjevernokorejskog vođe Kim Jong-una očekivano izaziva veliku pažnju javnosti.

Donald Trump i Kim-jong un - Twitter

Oko 12:30 po hrvatskom vremenu, Trump i Kim susreli su se i rukovali, a potom je Trump dao izjavu u kojoj je nahvalio sjevernokorejskog vođu.

No Branimir Vidmarović, koji je diplomirao i doktorirao međunarodne odnose u Moskvi na MGIMO-u te je specijalist za japansko-kineske odnose, uočio je zanimljiv detalj u trenucima kad su Trump i Kim sjedili pred novinarima.

“Čim je sjeo, Kim je uvio ruku u neprirodan položaj i držao je tako skoro do kraja”

“A što je bilo ovo, pojma nemam. Čim je sjeo, Kim je uvio ruku u neprirodan položaj i držao je tako skoro do kraja. Kao da je htio pokazati sugovorniku sat. Trump je, naravno, puno puta bacao pogled na iskrivljenu ruku i sat. Je li se Kim hvalio satom? Je li mu htio poručiti da vrijeme izmiče? Je li to možda nečiji sat iz doba korejskog (ili vijetnamskog rata) kojim Kim želi dočarati dio za SAD neugodne memorije?” zapitao se Vidmarović.

Pogledajte fotografiju koja pokazuje kako je Kim Jong-un držao ruku gotovo cijelo vrijeme dok je s Trumpom bio pred novinarima.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh