Svijet

Na rubu rata, pucaju jedni na druge: Pakistan srušio dva indijska aviona, Indija srušila pakistanski F-16

Pakistan je srušio dva indijska vojna aviona nad Kašmirom i uhapsio jednog od pilota, javlja “BBC”. Istovremeno, Indija javlja da je srušila pakistanskog lovca F-16.

Oboreni indijski avion - BBC.co.uk

Nastavak je to eskalacije napetosti između ovih dvaju nuklearnih sila, nakon što je Indija jučer bombardovala pakistansku teritoriju u Kašmiru.

Glasnogovornik pakistanske vojske izjavio je da je jedan avion srušen na području koje kontroliše Pakistan, dok se drugi srušio na području pod kontrolom Indije.

“Obje su zemlje naredile zračne napade tokom posljednja dva dana, dok kopnene snage razmjenjuju vatru na više od deset lokacija”, javlja “Reuters”.

Indijske vlasti potvrdile su da su srušile pakistanski F-16. Glasnogovornik vlade potvrdio je i da je srušen najmanje jedan indijski MiG-21 i da je pilot nestao. Tvrde da još provjeravaju informacije da je pilot zarobljen, piše “Index“.

Indijske vlasti pripremaju sastanak na kojem će odlučiti koji će biti idući koraci, javlja “BBC”. Za sada iz Indije nema službenih izjava o današnjim napadima.

U međuvremenu, Pakistan je obustavio vazdušni saobraćaj u Lahoreu, Islamabadu i ostalim gradovima.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh