Svijet

Venecuela prekinula veze s Kolumbijom, ambasadoru naređeno da ode iz zemlje

Predsjednik Venecuele Nicolas Maduro rekao je danas da je njegova administracija prekinula odnose sa Kolumbijom i da će protjerati diplomatsko osoblje nakon što je Bogota pomogla venecuelanskoj opoziciji da unese humanitarnu pomoć u tu južnoameričku zemlju.

Nicolas Maduro - Herald.co.zw

“Strpljenju je kraj. Ne možemo više dozvoliti da se teritorija Kolumbije koristi za napade na Venecuelu. Iz tog razloga, donio sam odluku za prekid svih političkih i diplomatskih odnosa sa kolumbijskim fašističkim vlastima”, rekao je Maduro.

Prema njegovim riječima, ambasador i konzularno osoblje Kolumbije imaju rok od 24 časa da napuste Venecuelu, piše “Srna”.

Nešto ranije je opozicija Venecuele pokušala da osigura dostavu humanitarnu pomoć što je rezultiralo sukobima sa policijom na granicama sa Kolumbijom i Brazilom.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh