Svijet

Bračni par iz SAD priznao da je izgladnjivao i mučio svojih trinaestoro djece

Kalifornijski par optužen da je tukao, lancima vezao i izgladnjivao svoje 13 djece u porodičnom domu, u petak je priznao krivicu po više tačaka optužnice, među kojima su one za mučenje, zlostavljanje djece i njihovo držanje u zarobljeništvu.

Zatvor - Ilustracija / Srna.rs

Dejvid Turpin (57) i njegova supruga Luiz Turpin (50) izvedeni su pred sud i u dogovoru sa tužiocem su priznali krivicu kako bi dobili kazne od najmanje 25 godina zatvora, otkrio je lokalni tužilac Majkl Hestrin.

Neće im se suditi i služit će doživotnu kaznu bez mogućnosti ublažavanja prije nego što odsluže 25 godina za taj zločin koji je zgrozio Peris, naselje na jugu Kalifornije.

Par na početku nije htio da prizna krivicu.

Roditelji Dejvida Turpina otkrili su za medije da su njihov sin i snaha duboko religiozan par koji je školovao svoju djecu kod kuće i od njih zahtijevao da napamet nauče Bibliju.

Ovo je među najgorim, najužasnijim slučajevima zlostavljanja djece koje sam vidio“, rekao je tužilac Hestrin na konferenciji za medije.

Neka djeca bila su vezana lancima

Policija je u januaru 2018. upala u dom Turpinovih, oko 110 kilometara istočno od Los Anđelesa, nakon što je jedno od zarobljene djece pobjeglo.

Izgladnjela 17-godišnja djevojka pobjegla je kroz prozor i pozvala policiju.

Policija je potom u mračnoj kući pronašla njenih 12 braće i sestara, starih između dvije i 29 godina. Neki od njih bili su lancima vezani za krevet.

Otkriveno je da su svi neuhranjeni, zbog čega im je poremećen i fizički razvoj. Stavljeni su pod zaštitu, a roditelji su nakon toga uhapšeni.

Tužioci su istakli da žrtve nisu imale pristup normalnoj ishrani, osnovnoj higijeni, liječenju, te dodali da su djeca strogo kažnjavana čak i zbog veće potrošnje vode tokom pranja ruku, prenosi “CDM“.

Par je optužen i da je djeci pokazivao hranu koju im nije dopuštao da jedu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh