Svijet

Demokrati su kandidaturom Sandersa prihvatili socijalizam

Predizborni tim američkog predsjednika Donalda Trumpa tvrdi da je kandidatura senatora iz Vermonta, Bernieja Sandersa “već pobjednik izbora Demokratske stranke jer je većina kandidata prihvatila njegov tip socijalizma”.

Donald Trump - Nymag.com

Sanders, nezavisni političar koji sebe opisuje kao demokratskog socijalistu, objavio je u utorak da se natječe za predsjedničku nominaciju Demokratske stranke, piše “Fena”.

U saopšenju za javnost, glasnogovornica Trumpovog predizbornog tima Kayleigh McEnany, navodi da će američki narod “odbaciti agendu nebeski visokih poreskih stopa, zdravstvenu zaštitu pod kontrolom vlade i podilaženje diktatorima poput onih u Venecueli“.

Sanders se zalaže za brojne prijedloge u obimu od “medicinske zaštite za sviju” do besplatnog školovanja na koledžima. On je opisao svoj pokušaj ulaska u Bijelu kuću u 2020. kao “nastavak onog što smo radili u 2016. godini“. Kazao je za “CBS” da su “te ideje sada čak i više dio političkog mainstreama“, prenosi “Associated Press”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh