Svijet

O ženi “najluđeg” diktatora zna se nekoliko stvari: Natjerao ju je da se porodi prije vremena iz uvrnutog razloga, a ovako na njoj vježba disciplinu

O lideru Sjeverne Koreje se mnogo toga zna, ali njegova supruga je prava misterija. Njen život se pažljivo krije od očiju javnosti, a za to postoje i jako čvrsti i gnusni razlozi.

Kim Jong-un - Independent.co.uk

O lideru Sjeverne Koreje se mnogo toga zna, ali njegova supruga je prava misterija. Njen život se pažljivo krije od očiju javnosti, a za to postoje i jako čvrsti i gnusni razlozi.

Brojne pikanterije i uvrnuti detalji prate život Kim Džong-una. Od toga da je zabranio vjenčanja i sahrane u Sjevernoj Koreji, ubio sopstvenog brata, i ko zna koliko još članova porodice, kao i da je uredio državu bez elementarnih ljudskih prava gdje je sve podređeno elitama – odnosno njemu.

Nije teško zaključiti da Kim Džong-un nema baš neke kvalitete koje bi činile dobrog supruga, ali što se tiče njegove supruge, stvari su sasvim drugačije.

Drugarica Ri Sol-ju navodno je rođena u periodu između 1985. i 1989. godine, mada niko ne zna tačne podatke, a navodi se da joj to nije ni pravo ime već pseudonim. Njena porodica dio je sjevernokorejske političke elite, a brojni izvori tvrde da je ona cijeli život odgajana da mu bude supruga, kao i uostalom brojne djevojke koje su bile primjerenih godina za vjenčanje s Kimom.

Kim Jong-un – Srpskainfo.com

Završila je srednju školu u Pjongjangu te je studirala muziku u Kini, što nije ništa neobično budući da je poznato da je Kim veliki obožavalac plesa i pjesme, a u ženama vidi nekog “čija je dužnost da ga zabavlja”. Navodno je neko vrijeme bila dio orkestra Unhasu i imala je nekoliko javnih nastupa. Sjevernokorejske vlasti i policija proveli su stroge mjere uništenja svih materijala koji prikazuju Ri Sol-ju u toj fazi života, jer sada više nije primjerena činjenica da je pjevala drugima.

Osim toga, ona je bila i aktivna navijačica i takmičila se na Azijskom atletskom prvenstvu koje se održalo u Južnoj Koreji. Do njihovog upoznavanja i braka nije došlo jer je Ri Kimu “zapala za oko”, već zato što je njegov otac, predosjećajući da je lošeg zdravstvenog stanja prije moždanog udara, dogovorio njegov brak 2008. godine, a on se i ostvario 2009. pisao je “BBC”.

I dok se ponekad pojavljuje na raznim društvenim marševima i manifestacijama sa svojim suprugom, zabilježeni su dugi periodi – od čak godinu do dvije, kad se Ri Sol-ju uopšte nije pojavljivala u javnosti. Spekulisalo se tada da je Kim možda naredio njeno ubistvo, ali manje drastične ideje kažu da joj Kim zabranjuje izlaske kao “trening discipline”.

Pretpostavlja se da par ima dvoje djece – jedno rođeno 2010. i jedno rođeno 2012. godine, što se poklapa s njenim dugotrajnim nestankom iz javnosti. U to vrijeme je u Sjevernoj Koreji u posjeti bio košarkaški idol Kim Džong-una Denis Rodman, koji je po povratku u SAD izjavio britanskim medijima da je vođa dobio kćerku, zdravu nasljednicu.

Osim toga, anonimni izvor iz sjevernokorejske vlade izjavio je da je Kim tražio da se njegovoj ženi ranije indukuje porođaj zbog sasvim uvrnutog razloga, da bi se dijete rodilo krajem 2012. godine, kad se obilježava 100. godišnjica rođenja Kim il Sunga – bez obzira na zdravstvene rizike za majku i dijete. Dijete se navodno zove Ju-ae, piše “Blic“.

U Sjevernoj Koreji navodno postoji tzv. Peta divizija, harem od oko 2.000 žena kojima je zadatak da zabavljaju partijske funkcionere i da s njima spavaju nakon toga. Takva praksa postoji još od Kim-Il-Sunga, koji je svoju ulogu ‘oca nacije’ shvatio vrlo doslovno. Navodno je i sam Kim-Il Sung koristio usluge plesačica-prostitutki i začeo s njima veliki broj vanbračne djece, a nastavio ju je Kim Džong-un.

Orgije se navodno organizuju i s djevojčicama djevicama od kojih su neke stare tek 13 godina. Po djevojke u škole dolaze vojnici koji ih odvode i upozoravaju da ništa ne smiju reći porodici jer će ih ubiti. Kad ih odvedu, djevojke vode kod ljekara koji utvrđuju da li su djevice. Ako jesu, tinejdžerke će postati dio takozvane ‘jedinice za zadovoljstvo’. Tamo će dobiti titulu ‘zabavljačice za odrasle’ koja stoji na raspolaganju državnoj i vojnoj eliti. Djevojke traže državni agenti, koji u školama nalaze ‘visoke i lijepe’ mlade žene koje žele ‘da treniraju’ u hotelu u Pjongjangu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh