Svijet

Smrtonosni lančani sudar u Americi

Najmanje jedna osoba je poginula u smrtonosnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u petak navečer na cesti I-70 istočno od Kansas Citya (SAD).

Lančani sudar u SAD - Twitter

U sudaru je učestvovalo više od deset vozila, uključujući i nekoliko traktorskih prikolica.

Zapadna strana saobraćajnice u potpunosti je zatvorena na nekoliko sati, dok službe nisu stigle do mjesta nesreće, te oslobodile i očistile cestu nakon sudara, prenosi “Hina”.

Još uvijek je nejasno šta je uzrokovalo ovaj sudar, ali snijeg je padao u cijeloj regiji tokom nesreće, pišu američki mediji.

AccuWeather je na svojim stranicama napisao da je snijeg počeo padati rano ujutro te da su temperature izuzetno niske. Kada se snijeg na saobraćajnici počne topiti, odmah se smrzava te tako stvara ledene uslove, koji su opasni za vožnju.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh