Svijet

USAMLJENI PUCAČ NAPRAVIO HAOS U ILINOISU: Najmanje petoro osoba ubijeno, nekoliko ranjeno!

Najmanje pet osoba je ubijeno, a još pet policajaca ranjeno kada je napadač otvorio vatru u jednoj industrijskoj zgradi u gradu Aurora u američkoj državi Ilinois, saopštila je šefica policije u tom gradu Kristen Ziman.

Napadač u Ilinoisu - Twitter

Napadač je takođe ubijen, dodala je ona, a prenosi “AP”.

Ziman je rekla da je napadač, koji je identifikovan kao Gyry Martin (45), bio zaposlen u tom industrijskom kompleksu, dodaje “Reuters”.

Bijela kuća saopštila je da je predsjednik Donald Tramp obaviješten o pucnjavi u Ilinoisu i da prati situaciju dok se sprema da otputuje tokom vikenda u kuću na Palm Beachu na Floridi.

Američki mediji ranije su javili da je u toku pucnjava u području u kojem se nalazi zgrada kompanije “Henry Prat”.

U ranijim izvještajima medija navodi se da su na licu mjesta lokalna policija, medicinske ekipe i timovi specijalne jedinice SWAT i da je u zgradi pogođeno šest ljudi.

Zvaničnici okruga Kendal u Ilinoisu o incidentu su obaviješteni u 14.35 sati po lokalnom vremenu.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh