Svijet

Na granici pretilosti: Trump se udebljao, ima 110 kilograma

Predsjednik Sjedinjenih Država Donald Trump dobio je na težini u preteklih par godina te je sada blizu granice pretilosti, iako je i dalje “vrlo dobrog zdravlja”, prema izvještaju godišnjeg predsjedničkog medicinskog pregleda koji je proveden prošle sedmice.

Donald Trump - Tanjug.rs

Inače poznat po ljubavi prema hamburgerima i prepečenim odrescima te averziji prema teretanama, Trump je upozoren od svoga doktora prošle godine da mora promijeniti svoju prehranu i početi vježbati.

Međutim, 72-godišnji predsjednik težak 110 kilograma (108 kg početkom 2018.) zbog povećanja mase tijela sada je blizu kategorije pretilosti, a koja povećava rizik od srčanih bolesti i povezana je s povećanom opasnošću od raka.

“Zasigurno ima previše kilograma”, rekao je dr. Matthew Sorrentino, kardiolog na univerzitetu Chicago Medicine. Trumpov doktor naglasio je kako je predsjednik dobrog zdravlja, piše “Index“.

“Uzeli smo u obzir sve laboratorijske rezultate, preglede i preporuke specijalista, zato sam odlučan reći da je predsjednik vrlo dobrog zdravlja”, rekao je predsjednikov doktor Sean Conley.

Trump je prema direktivi doktora u prošloj godini trebao izgubiti od pet do sedam kila. Pomoćnici naglašavaju da je tokom godine više birao ribu nego crveno meso, ali da je i dalje njegova glavna rekreacija – golf.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh