Svijet

Objavio snimak opasne vožnje pa završio u zatvoru

Koliko glupi morate da budete da na motociklu jurite po gradu, kršite saobraćajne propise, sve to snimite i onda objavite na internetu?

opasna voznja-snimak-Screenshot-YouTube

Pa, otprilike kao 25-godišnji Kamal Ričards, koji je u Londonu sve to učinio i zbog opasne vožnje zaradio 15-mjesečni boravak u zatvoru.

Mladić iz londonskog naselja Sautvark bio je jedan od motociklista koji su učestvovali u jednočasovnoj vožnji na Novu godinu 2016.

Tokom vožnje snimio je sebe kako krši propise najmanje 30 puta, a policija kaže da je u eventualnim nesrećama neko mogao i da pogine.

“Ričardsovi potezi bili su opasni i sebični i mogli su da imaju fatalne posljedice. Opasna i bezobzirna vožnja rizikuje živote mnogih i nije ništa čime treba da se hvalite”, kaže Sian Hejvord iz policije, prenosi “My London News”.

Na videu se može vidjeti i kako Ričards zajedno sa svojim kolegama prolazi kroz podvožnjak u pogrešnom smjeru i juri blizu automobila koji idu iz suprotnog pravca.

Policija kaže da je prolazio na crveno svjetlo. Ričards je na kraju uhapšen 24. januara prošle godine, a osuđen je 5. februara ove godine.

Osim zatvorske kazne dobio je i zabranu upravljanja motornim vozilima u trajanju 31 mjesec, a moraće i da polaže produženi ispit ako bude htio da vozi ponovo, piše “Vecernji.hr“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh