Svijet

Netanyahu na konferenciji u Varšavi pozdravio “jedinstveni stav protiv Irana”

Izraelski premijer Minister Benjamin Netanyahu u četvrtak je pozdravio Varšavsku konferenciju o Bliskom istoku kao “historijsku”, gdje se pridružio arapskim državama rekavši da one “stoje jedinstveno protiv Irana”.

Benjamin Netanyahu - Jpost.com

Na večeri na otvaranju dvodnevne konferencije u američkoj organizaciji u srijedu navečer, Netanyahu je izjavio da varšavski skup predstavlja “historijsku prekretnicu”.

Također je pomenuo mogućnost da se saradnja “proširi van sigurnosne na sva polja života”.

Izrael ima diplomatske odnose sa samo dvije arapske države, susjednim Egiptom i Jordanom, piše “Fena”.

Netanyahu se sastao licem u lice u Varšavi s omanskim ministrom vanjskih poslova Yusufom bin Alawi bin Abdullahom, u čijoj je zemlji boravio u posjeti u prošloj godini. Oman nastoji izgraditi prijateljske odnose sa svim regionalnim akterima, uključujući i Iran.

Većina evropskih sila poslala je delegacije na nižem nivou, zabrinute tvrdokornim stavom administracije američkog predsjednika Donalda Trumpa prema Iranu, prenosi “AFP”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh