Svijet

Muškarac u Francuskoj ukrao kombi sa 3,4 miliona eura

Vozilo je brzo pronađeno sa otvorenim vratima nekoliko ulica dalje, ali bez vozača.

Francuska policija - Ilustracija / Avaz.ba

Dvojica radnika službe za prijevoz novca doživjela su šok kada su utvrdili da je njihov treći kolega iz tima nestao s kombijem punim novca, piše “Srna”.

Vozilo je ubrzo pronađeno, ali bez 28-godišnjeg vozača i 3,4 miliona eura u gotovini.

Osumnjičeni Adrijan Derbe kasnije je pronađen i uhapšen u jednom stanu u Amijenu zajedno s dijelom ukradenog novca. Agencija AFP prenijela je da i dalje nedostaje oko 1,5 miliona eura.

Kombi s novcem nestao je u jutarnjim satima u ponedjeljak, 11. februara, dok su trojica službenika vršila rutinsku isporuku gotovine filijali “Western union” u Obervijeru, u predgrađu Pariza.

Dvojica muškaraca iznijela su naručenu količinu novca, a treći je ostao da pazi na vozilo.

– Kada su se vratili, nije bilo ni kombija niti vozača – rekao je policijski izvor.

Vozilo je pronađeno s otvorenim vratima nekoliko ulica dalje, ali bez novca i vozača. Policija je potom uputila apel da se jave očevici događaja i objavila fotografiju i opis Derbea.

Policija je sutradan primila dojavu i izvršila raciju u jednom stanu u Amijenu, gdje je uhvatila Derbea kada je pokušao da pobjegne kroz prozor.

U okviru istrage uhapšene su još tri osobe.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh