Svijet

ODGAJALI IH U AMBARU KAO ŽIVOTINJE! Djecu držali u kavezu za pse, a hranu im zaključavali, kada je policija ušla zatekli su scenu iz horor filmova!

Četvoro neuhranjene djece starosti do pet godina pronađeno je na imanju u Teksasu blizu Rouma, a dvoje najstarijih bilo je zaključano u psećem kavezu.

Kuća - Screenshot/YouTube

Djeca, dječaci starosti pet, tri i jednu godinu i četvorogodišnja djevojčica, pronađena su oko pola osam ujutro po lokalnom vremenu kad je policija došla na poziv zbog nasilja u porodici, piše “Alo!“.

Policajci su razgovarali sa roditeljima, kad su začuli glasove djece iz ambara. Uhapšeni su Pejdž Harkings (24), majka djece, i Endru Fabila (24), otac jednog od njih. Oni su optuženi za ugrožavanje djeteta, a Harkingsova i za nanošenje teških tjelesnih povreda. Na slikama nakon hapšenja zaista se vide posjekotine po licu njenog muža.

– Djeca su bila smještena u ambaru koji je grubo pretvoren u prostor za život – rekao je šerif Lejn Ejkin.

Najstarije dvoje djece bilo je smješteno u kavezu metar sa metar. Mlađa djeca su bila prljava i imala jedva nešto odjeće na sebi. Bili su gladni i žedni, uprkos tome što je u objektu bilo dovoljno zaliha.

– Bila je gomila hrane u ambaru, ali su frižider i ormarići bili zaključani pa djeca nisu mogla da dođu do hrane – rekao je Ejkin, dodajući da je prizor djece u kavezu bio “apsolutno odvratan”.

Zamjenik šerifa Krejg Džonson rekao je da je zatekao jedno dijete kako leži na ćebetu, a drugo u krevecu.

– Sva su bila prljava, prekrivena izmetom i nezbrinuta. Ovaj objekat izgleda poput radnje za metal sa ugrađenim prostorom za život na jednom kraju – istakao je Džonson.

Majka je na Fejsbuku objavljivala brojne fotografije svoje djece, muža i psa.

– Volim svoju porodicu – napisala je u jednom postu.

Komšije su rekle da nisu ni znale da na tom imanju ima djece.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh